четверг, 31 января 2013 г.

Як позбутися залежності від комп'ютера. Декілька порад

Потрібно, найперш, усвідомити проблему, визнати, що ти занадто захоплений. Що саме приваблює в мережі? Можливо, саме цього не вистачає у реальному житті. Наприклад, спілкування у соціальних мережах потрібно максимально замінити на живе спілкування Намагтися отримувати позитивні емоції в реальному світі, щоб не шукати їх у мережі. Набагато зменшують ризик пристрасті до гри цікаве життя, знання, розуміння того, що алкоголь, наркотики та надмір ігор – це все один ланцюжок, кінцевий пункт якого – повна самоліквідація особистості. Імунітетом тут мають бути чуття міри та відповідальності.
  
6 кроків до успіху
  • 1 крок. Напиши список всіх справ, які треба зробити. Це може бути робота на день, якісь проекти на тиждень або на весь місяць. Порахуй, скільки часу на це буде потрібно і порівняй з кількістю проведених тобою годин за комп'ютером. Ну як результати?
  • 2 крок. Постав собі певний ліміт годин на користування комп'ютером. Не варто цей час скорочувати фантастичним чином. Наприклад: з 5 годин сидіння за комп'ютером до  півгодини на добу перебудуватись дуже складно, краще поступово покращуй результати. 3 крок. Сідаючи за комп'ютер, постав собі будильник
  •  4 крок. Усвідом, що комп'ютер пожирає твій дорогоцінний час. Для цього проведи розрахунок: якщо сидиш за комп'ютером приблизно 5 годин на добу, то в тиждень це 35 годин, відповідно в місяць - 140 годин, ну а в рік - 1680 годин, що дорівнює 70 добам! 2,5 місяці в буквальному сенсі викреслюються з реального життя і переходять у віртуальне.
  •  5 крок. Сідаючи за компю'тер,  подумай, що дійсно тобі потрібно, навіщо це? Чи принесе це якусь користь? Чи готовий ти платити своїм здоров'ям за віртуальну реальність?
  • 6 крок. Заплануй сімейний вечір чи вечір із друзями. Замість того, щоб дивитися телевізор або проводити час поодинці, зберіться всі разом, повечеряйте, а потім придумайте спільну розвагу, наприклад, пограйте в настільну гру.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий